Week 4 – Succescollage van jouw leven

In deze cursus leer je hoe je jouw doelen kunt bereiken. Om te geloven dat jij jouw doelen kunt bereiken gaan we deze week een succescollage maken. Want om de dromen uit jouw hart te kunnen realiseren is het heel erg belangrijk om de mind mee te krijgen. Dus gaan we ons eerst focussen op successen die je al behaald hebt. Dan weet de mind dat jouw doelen haalbaar zijn.

Dus pak een leeg vel papier, een aantal tijdschriften, lijm en een schaar. Of een leeg vel en een pen.

Welke successen heb jij allemaal al behaald? Jouw strikdiploma, zwemdiploma of diploma van een opleiding? Heb jij een liedje gezongen waar anderen mensen heel blij van werden? Of jijzelf? Het kan ook een succes zijn dat je iemand hebt geholpen met de weg oversteken. Dan plak je een plaatje op van iemand die de weg oversteekt. Heb je leren fietsen zonder zijwieltjes? Heb je leren autorijden?

Kun jij een tekening maken? Mooi of niet mooi, dat zit in de mind. De één vindt een Van Gogh prachtig, de ander wil hem niet aan de muur hebben hangen. Heb jij een hand en kun je een potlood vasthouden en lijntjes op papier zetten? Yes! Succes! Jij kunt tekenen! Je leest deze tekst. Je hebt leren lezen. Yeah! Succes! Het zaadje dat de eicel bij jouw moeder bevruchtte heeft gewonnen. Want jij won van al die andere miljoenen zaadjes en jij bent geboren. Succes!

Knip alle plaatjes uit die jij associeert met jouw successen en plak ze op het lege vel papier. Of schrijf al jouw successen op en teken er iets bij dat voor jou voor dat succes staat. Want de mind werkt graag met plaatjes.

Hoe voel jij je na het maken van de collage? Succesvol? Blij? Of misschien zelfs verbaasd wat je allemaal al aan successen hebt behaald. Hang dit papier op een plek waar je hem regelmatig ziet, zodat je jezelf er de komende weken aan herinnert dat jij succesvol bent!

Hulp nodig?

Heb je inzichten gekregen, maar weer je niet goed welke vragen je jezelf kan stellen om dieper tot de kern te komen? Of lukt het jezelf nog niet helemaal om in balans te komen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag een stapje verder.

Deze gratis cursus wordt je aangeboden door Linda ten Bruin van balansinjezelf.com.