Week 8 – Visualiseer & vier het bereiken van jouw doelen

Visualiseer jouw doel

Visualiseren helpt je jouw doelen te bereiken. Probeer daarbij al jouw zintuigen te betrekken. Het Universum helpt je om alles wat je voorstelt te bereiken.

Heb je je als kind wel eens voorgesteld dat je een nieuwe fiets voor jouw verjaardag kreeg? Je zag het voor je en voelde de blijdschap al van het ontvangen, voordat je het kreeg. Je hoorde al hoe het scheuren van het cadeaupapier klonk. Je voelde al hoe je op de nieuwe fiets fietste. Hoe snel je zou gaan. Hoe de wind zou voelen op je gezicht.

Als je terugkijkt? Hoe vaak kwamen jouw dromen uit als je jouw hart erin had gelegd en jouw voorstellingsvermogen hebt gebruikt? Wees je bewust van hoe krachtig jouw gedachten zijn!

Proef de citroen

Jouw mind maakt geen verschil tussen wat echt is en wat nep is. Stel je maar eens voor dat je een hap van een citroen neemt. Voel de zure smaak maar in je mond. Zie je? Alleen al het voorstellen zorgt ervoor dat er extra speeksel wordt aangemaakt in jouw mond.

Visualiseer jouw doel met behulp van begeleide meditatie

Dus stel het bereiken van jouw doel voor. Bijvoorbeeld het doel piano spelen. Je ziet hoe je eruit ziet (bijv. glimlachend in een net kleding achter de piano) en waar je bent (bijv. in jullie woonkamer of op een podium) je hoort wat er gebeurt (bijv. de tonen van muziek of mensen zacht pratend in de ruimte) je voelt hoe je je voelt (bijv. trots of blij) en misschien ruik je zelfs iets (bijv. de geur van de zaal, de bloemen die je krijgt na jouw optreden). Maak het zo echt mogelijk. En doe alsof het doel nu al bereikt is.

Niet elk zintuig is misschien even goed ontwikkeld. Dus misschien hoor je niets, maar kun je het wel voor je zien. Kijk dan eens: zie je het in zwart wit of in kleur? Een plaatje of bewegend, zoals in een film? Kun je het beeld dichterbij halen? Op deze manier kun spelen met jouw visualisatie en het zo echt mogelijk maken.

Je kunt dit zelf doen. Maar als je dit voor de eerste keer doet is dat soms lastig. Daarom heb ik ook een begeleide meditatie ingesproken die je helpt om het bereiken van jouw doel voor te stellen. Beluister die hier.

Vier dat je jouw doelen hebt bereikt

Vier het bereiken van jouw doel

Heel belangrijk: zet in jouw planning ook “vieren dat ik mijn doel hebt bereikt”. Maak dit ook SMART. Hoe ga je het vieren? Stel dat je een ander huis hebt gekocht. Ga je uit eten met iemand om het te vieren? Drink je een glaasje champagne? Of verwen je jezelf bijvoorbeeld met het kopen van een goed boek of een massage? Of vier je het met ballonnen? Het maakt niet uit hoe groot of klein jouw doel is en ook niet hoe je het viert. Maar het is wel heel belangrijk dat je het viert!

Succes vieren zorgt voor aanmaak van positieve stofjes

Vier je succes? Dan worden er positieve stofjes aangemaakt. En dat voel je door je hele lichaam. Of je nu een groot of klein doel bereikt, dat maakt niet uit. Je vindt dit een fijn gevoel en daardoor programmeer je jezelf om het vaker te willen voelen. Je zult merken dat dankzij het vieren en erbij stil staan dat je jouw doel hebt bereikt ervoor zorgt dat je steeds makkelijker jouw doel bereikt.

Wat ook helpt is visualiseren dat je jouw doel bereikt. En probeer daarbij al jouw zintuigen te betrekken. Het Universum helpt je om alles wat je voorstelt te bereiken. Weest je bewust van hoe krachtig jouw gedachten zijn!

Ik wens je heel veel plezier met het reizen naar jouw doelen én het bereiken van jouw doelen.

Wanneer je jouw doelen bereikt naar aanleiding van deze cursus vind ik dat heel fijn om te horen. Neem dan gerust contact met mij op.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze cursus of je ergens hulp bij kunnen gebruiken? Neem ook dan gerust contact met me op. Ik help je met alle liefde.

Lieve groet,

Linda

Deze gratis cursus wordt je aangeboden door Linda ten Bruin van balansinjezelf.com.