Op creatieve wijze een mindset maken

De dagen lopen door de corona niet meer zoals je voorheen gewend was. Dat geeft onrust, ontreddering, angst, ruimte om te ontdekken of gewoon rust. Even een moment voor jezelf kan heel fijn zijn. Het zou mooi zijn als je krachtiger uit deze periode kan komen. Door de hectiek van de dag wordt je hoofd belast, terwijl je gevoel of je lichaam andere behoeften hebben. Indirect geeft je lichaam of je gevoel dit aan. Je hoofd is vaak te druk om daar daadwerkelijk naar te luisteren. Nu is het moment gekomen om de rust te pakken, die er door de coronaperiode geboden wordt.

Op verschillende wijze kan je weer in je kracht komen. Tekenen is een manier. Niet alleen om plezierig bezig te zijn, maar ook om je binnenwereld zichtbaar te maken. Tekenen en kleuren beïnvloeden je leven positief, het maakt je vrolijker en veerkrachtiger en is een fijne manier om je vrije uurtjes te vullen en je emotie even lekker de vrije hand te geven. Want op papier kan en mag alles. Hiervoor hoeft je niet te kunnen tekenen. Zolang je een potlood kan vasthouden en daarmee uit de voeten kan is er genoeg om mee aan de gang te gaan.

De komende weken plaats ik op deze site een tekenopdracht. Die je zelf kunt doen aan de hand van een filmpje of beschrijving. Je kunt de opdrachten  alleen doen, maar ook samen!  Wil je meer diepgang dan alleen fijn tekenen? Dat kan an de hand van vragen die gaan over je tekening. Wat heeft de tekening, over jouw binnenwereld te vertellen?


Deze gratis 8 weekse cursus wordt u aangeboden door Rianke de Regt van Inner-Image.nl.