Week 5 – Monsterlijk mooi

De tekening die dit keer wordt opgebouwd in het filmpje heeft als thema flexibiliteit. Het aanpassend vermogen wordt aangesproken. Vooral in deze Coronatijd. Hier is niet iedereen blij mee. Kan ik dat wel? Hoe ga ik dat doen? Wat wordt er nu van mij verwacht?

In deze tekenopdracht wordt een beroep op gedaan op je creativiteit. De creativiteit in het doen tijdens het tekenen, maar ook wordt een beroep gedaan naar de creatieve gedachtes in je hoofd. Zo wordt je fantasie aangeboord. Ook je vermogen van het zoeken naar oplossingen.

Bekijk dit filmpje waarin de tekening wordt opgebouwd.

Het zwarte deel staat voor de coronatijd, waar je in mag bewegen. De witte ruimte is de creatieve geest. Beide plekken geven de ruimte om flexibel mee om te gaan. Vul daarna de vragen in om meer te weten te komen over wat de tekening je te zeggen heeft.

Tekeningen die je maakt zijn heel persoonlijk en moment gebonden. Mocht je willen weten wat de tekentaal in jouw tekening zegt. Stuur dan een foto van de tekening naar rianke@inner-image.nl samen met antwoorden op de vragen die erbij horen. Bij ontvangst bekijk ik jouw tekening en kan ik aan de hand van specifieke vragen je meer inzicht verschaffen.

Vragen:

  • Welk wezen is ontstaan in het zwarte deel ontstaan?
  • Welk wezen is ontstaan in het witte deel ontstaan?
  • Lukte het om je creatieve geest aan te boren?
  • Hoeveel ruimte heb je jezelf gegeven in het zwarte deel?

Deze gratis cursus wordt u aangeboden door Rianke de Regt van Inner-Image.nl