Week 1 – Het zoveelste dieet? Ik dacht het niet!

Deze opdracht krijg je van mij: Tel eens je eetmomenten per dag. Turf eens hoe vaak je iets eet. Ook als je wat drinkt, turf dit dan mee. Het maakt niet uit of het groot is zoals een bord pasta of heel kleins zoals een rozijntje. Het is toch een eetmoment.

Ook wat je drinkt kan een eetmomenten zijn omdat het calorierijk is of belastend voor je lijf (toevoegingen, al dan niet chemisch). Water is de meest zuivere vorm.

Besef dat bij iedere hap en slok je lijf in de alert stand schiet. Een vorm van stress. Het weet immers niet wat jij toevoegt. Alles wordt geïnspecteerd op bacteriën en virussen, in stukjes opgesplitst, verdeeld en opgeslagen of verwijderd. Deze processen vergen energie. Als jij de hele dag snaait dan staat je lijf de hele dag aan, heeft het de hele dag al een beetje stress. Ga je dit terugbrengt naar 3 maaltijden per dag dan heb je energie over.

Als we terug gaan in de tijd toen we als nomaden leefden, aten we ook niet de hele dag. We moesten eerst in beweging komen om voedsel te verkrijgen. Honger, grehline is het hormoon dat ons in beweging zette. En in tijden van schaarste als we moesten blíjven bewegen ondanks die lege maag, dan werden onze vetreserves aangesproken voor energie. Het nieuwe eten met 6x per dag moeten eten gaat naar mijn gevoel niet op, want dan waren we als mensheid toch allang uitgestorven?

Ik ben benieuwd welke eye-opener jij hieruit haalt. Weet dat als jij weer gaat leven waarvoor ons lijf geschapen is, wat betekent dat er af en toe schaarste is en in de huidige tijd betekent dat je gerust een maaltijd kunt overslaan, weet dat dit zelfs goed is voor je gezondheid. Goed voor je immuunsysteem, goed voor een schoonmaak van je cellen en goed voor je mentale kracht.

Mooi he, hoe minder vaak eten je kracht geeft..

Bekijk ook de begeleidende video van week 1:

Snuffel eens rond op https://ontdekjouwkracht.com. Daar presenteren collega’s zich met nog meer tips voor jou.

Wil jij weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen?
Stel je vraag op: pauline@vastenthousiast.nl of 0650871390
Facebook https://www.facebook.com/vastenthousiast/
Instagram https://www.instagram.com/vastenthousiast/

#vasten #vastenthousiast #mindervaaketenmeergezondheid

Deze cursus word je aangeboden door Pauline Bruil van www.vastenthousiast.nl.