Week 2 – Stress?

Maar eerst.

Hoe was week 1? Heb je inzichten gekregen? Heb je patronen opgemerkt?

Als je het leuk vindt dan mag je je bevindingen doorsturen naar mij. Daar maak je mij heel blij mee en ik vraag dit geheel vrijblijvend hoor!

Stress

Als jij jou stress een cijfer geeft op de schaal van 10, welk cijfer geef jij dan? Wil je minder stress ervaren? Lees dan verder.

Stress is er in vele vormen zoals een heel leuke activiteit op je agenda, een te behalen deadline, verveling, angst of gevaar bijvoorbeeld.

Als we naar onze oorsprong kijken, zoals in de oertijd, dan was onze reactie op negatieve stress: bewegen. Stress door een troep hongerige wolven maakte dat we uit de voeten kwamen. Nadat we ons weer veilig waanden zakte het stresslevel.

In de huidige tijd leven we veelal met permanent stress. Ons lichaam staat op scherp, de stress levels zijn de hele dag door hoog. Dat kost energie en kan de oorzaak zijn van meer (willen) eten. Stress put uit wat tot onder andere tot gevolg heeft dat we moeite hebben om in slaap te vallen en door te slapen.

Hoe kan jij je stress verlagen? Een belangrijke oplossing is bewegen. Dus pak die trap en ga boven naar de wc. Wandel, fiets en dans. Zet je printer op een andere verdieping en zeg tegen je collega dat je zelf je glas water of je kopje koffie haalt. Sta nu op van je bank en squat 10x. (Doe net alsof je gaat zitten en als je de zitting iets voelt, dan direct weer omhoog;)). Zet ieder half uur een ‘beweeg wekker’. Alle beetjes helpen.

En verlang niet te veel van jezelf. Dan raak je te veel uit balans. We hebben al zoveel verplichtingen. Eén verandering per week, die jij gemakkelijk vol kunt houden is na 8 weken een veel krachtiger aanpassing dan velen van korte duur. Dus begin met iets dat werkt voor jou. Welke vorm van bewegen kan jij vaker toepassen? Mediteren is ook een mooie vorm van ont-stressen, dat komt aan bod in de week over de ademhaling.

Info in een notendop.

Bekijk hier de begeleidende video van week 2:

#vasten #vastenthousiast #mindervaaketenmeergezondheid

Deze cursus word je aangeboden door Pauline van www.vastenthousiast.nl