Week 4 – Water, drink jij het genoeg?

Maar eerst..

Hoe was week 3? Heb je inzichten gekregen in je voeding?

Als je het leuk vindt dan mag je je bevindingen doorsturen naar mij. Ik vind dat heel leuk en ik vraag je dit geheel vrijblijvend hoor!

Water, drink jij het genoeg?

Deze opdracht krijg je van mij:
Wat heb jij afgelopen 24 uur aan water gedronken? Alleen zuiver water telt, in bruis of plat.

Wat ik in mijn praktijk bemerk is dat het lastig is het ‘dorst signaal’ te herkennen en daardoor is honger en dorst makkelijk te verwarren. Herken jij dat?  Ik herken dat zo goed! Ook ik betrap me er nog regelmatig op dat ik eet, terwijl ik eigenlijk dorst heb. Ik los dat op door ’s morgens een grote fles water in mijn zicht te zetten, zodat ik aan water drinken herinnerd wordt. Aan het einde van de dag wil ik 2 van deze liter flessen leeggedronken hebben.

Water is essentieel voor een goede gezondheid en een lichaam in (vocht)balans. We kunnen slechts enkele dagen zonder water, terwijl we zonder voedsel wekenlang kunnen overleven.

Water is onderdeel van transport van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen en zuurstof. En vergeet niet dat afvalstoffen afgevoerd worden m.b.v. water, het ondersteund ook in het afslank proces. Zelfs je lichaamstemperatuur wordt door de juiste vochtbalans goed geregeld.      

Heb je hoofdpijn of voel je je moe, heb je last van constipatie of een droge huid? Zou dat soms het gevolg kunnen zijn van een tekort aan water?

Water, koud of warm? Ik wissel het af en ik vind het belangrijk om te voelen waar mijn lijf op dat moment behoefte aan heeft. Mijn vochtbalans aanvullen met frisdrank is voor mij not done. Als ik start met het drinken van limonades dan is er geen houden meer aan en blijf ik snakken naar zoetigheid. Ik raak daar vermoeid van en over de calorieën wil ik het al helemaal niet hebben! En ook al is het caloriearme frisdrank, de zoete smaak verlangt naar vaker en nog meer zoetigheid en ik wil mijn lijf ook niet belasten met toegevoegde chemische rommel. Dit is voor jou geen onderdeel voor een krachtiger jij ;). Water is dat wél!

PROOST.

Info in een notendop omdat we al zoveel ‘moeten’ houd ik de toe te passen tips graag heel simpel want dan kan jij ze veel makkelijker volhouden. Ik wens je veel kracht en gezondheid.

Bekijk hier de begeleidende video van week 4:

Snuffel eens rond op https://ontdekjouwkracht.com

Hier presenteert een verscheidenheid aan ondernemers zich met nog meer tips voor jou.

Wil jij weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen?

Stel je vraag op: pauline@vastenthousiast.nl of 0650871390
Facebook https://www.facebook.com/vastenthousiast/
Instagram https://www.instagram.com/vastenthousiast/

#vasten #vastenthousiast #mindervaaketenmeergezondheid #ontdekjouwkracht.com

Deze cursus word je aangeboden door Pauline van www.vastenthousiast.nl