Week 6 – Je nachtrust

Afbeelding met bloem

Automatisch gegenereerde beschrijving

Maar eerst..

Hoe was week 5? Heb je inzichten gekregen in hoe jij adem haalt?

Je mag je bevindingen doorsturen naar mij. Ik vind dat heel leuk en ik vraag je dit geheel vrijblijvend hoor!

Slapen.

Wil jij energiek en fit je bed uitspringen ‘s morgens? Lees dan verder!

Welk cijfer op de schaal van 10 geef jij aan je nachtrust?

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid. ’s Nachts worden er hormonale processen aangezet die bijdragen voor een opnieuw energieke dag met een krachtige focus of concentratie. Wist je dat als je niet goed hebt geslapen dat je de volgende dag tot wel 30% meer wilt eten? Goed slapen is dus ook heel belangrijk voor de slanke lijn.

Voel jij halverwege de avond honger/trek opkomen? Zin in chips, nootjes, zoetigheid? Vraag dan eens waarom je wilt eten? Hoe voel je je op dat moment? Want ik hoor van mijn cliënten vaak terug dat ze eigenlijk moe zijn. Het kauwen houd je wel lekker wakker maar vroeg je bed in duiken is een veel betere, gezondere en krachtiger keuze.

Dat geldt ook voor het slaapmutsje. Wellicht slaap je makkelijk in maar het beïnvloedt je diepe slaap zodanig dat je je niet voldoende kunt opladen voor de nieuwe dag.

Die drie ‘R’en van Rust, Regelmaat en Reinheid zijn niet alleen voor hele kleine kinderen belangrijk maar ook voor volwassenen. Ja, ook voor jou belangrijk.

Eet na je avondmaaltijd niets en drink alleen water of kruidenthee. Leg je mobiel een tot anderhalf uur voor het slapen gaan opzij en lees bijvoorbeeld een boek.

Voor mij voelt het heel goed om zoveel mogelijk routine houden in de avond.

Ik streef ernaar, iedere avond rond hetzelfde tijdstip te gaan slapen met een minimale nachtrust van 7,5 uur. Ik neem een douche voor het slapen gaan. Zo spoel ik, letterlijk en figuurlijk, mijn dag-energie er af. En in bed bedenk ik 3 dingen waar ik dankbaar voor ben geweest die dag.

En ik voel hoe ik adem.

Rustige buikademhaling geeft een diepe ontspanning en dat maakt dat ik doorslaap. Dus mocht jij regelmatig wakker worden ’s nachts en moet je dan ook naar de wc? Dan kan het heel goed zijn dat je ademhaling te hoog is, de borstademhaling. Kijk dan nog een keer naar week 5 en pas de oefening zeker een aantal keer per dag toe. Zodat ook jij zal slapen als een roos.

Sweet dreams!

Info in een notendop omdat we al zoveel ‘moeten’ houd ik de toe te passen tips graag heel simpel want dan kan jij ze veel makkelijker volhouden. Ik wens je veel kracht en gezondheid.

Bekijk hier de begeleidende video van week 6:

Snuffel eens rond op ontdekjouwkracht.com
Hier presenteert een verscheidenheid aan ondernemers zich met nog meer tips voor jou.

Wil jij weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen?
Stel je vraag op: pauline@vastenthousiast.nl of 0650871390
Facebook https://www.facebook.com/vastenthousiast/
Instagram https://www.instagram.com/vastenthousiast/

#vasten #vastenthousiast #mindervaaketenmeergezondheid #ontdekjouwkracht.com

Deze cursus word je aangeboden door Pauline van www.vastenthousiast.nl