Week 7 – Bewegen

Maar eerst..

Hoe was week 6? Heb je inzichten gekregen in het verbeteren van je nachtrust?

Je mag je bevindingen doorsturen naar mij. Ik vind dat heel leuk en ik vraag je dit geheel vrijblijvend hoor!

Bewegen.

Bewegen kan op vele manieren. Van frunniken tot een triatlon.

Móet je dan bewegen? Nou, het is wel fijn voor je lijf want daar is het voor ontworpen. Het is niet voor niets dat ‘zitten’ het nieuwe roken wordt genoemd.

Ik zal dit uitleggen.

Trek je berenvel aan want we gaan terug in de tijd, naar de oertijd, toen we als nomaden leefden.

Zolang we verzadigd waren was er geen noodzaak tot bewegen. We verspilden geen energie en waren liever lui dan moe. Grehline, ook wel ‘honger hormoon’ genoemd, dat knorren van je maag, zette ons aan tot bewegen zodat we er op uit gingen om voedsel te zoeken, om te kunnen overleven. 

De buit was niet altijd vrij van bacteriën en virussen. Hoe fijn dat daar bescherming voor werd gemaakt tijdens onze zoektocht naar voedsel, bewegen maakt ontsteking remmers aan.

In de huidige beschaving passen we nog steeds en instinctief het ‘liever lui dan moe’ principe toe. Er is geen noodzaak meer tot jagen en verzamelen en de industrie speelt daar heel handig en marketinggericht op in. We kopen pakjes voegen water toe en zetten dat in de magnetron. Achteloos scheppen we dit naar binnen, kijkend naar een bewegend scherm.

Probeer te bewegen voordat je gaat eten! En nee, je gaat echt niet van je stokje hoor. We hebben voldoende energie reserve opgeslagen in onze lever en spieren en denk ook aan je vetreserves die ingezet worden.

Hoe moet je dan bewegen? Op de manier die past bij jou want dat hou je vol. Zo vaak je kan! Loop wat vaker voor een glas water, zet je printer op een andere verdieping, neem de trap, stap een halte eerder uit. Fiets, wandel, dans, ga hardlopen of krachttrainen. En doe dat gerust op een lege maag.

Veel plezier met bewegen!

Info in een notendop omdat we al zoveel ‘moeten’ houd ik de toe te passen tips graag heel simpel want dan kan jij ze veel makkelijker volhouden. Ik wens je veel kracht en gezondheid.

Bekijk hier de begeleidende video van week 7:

Snuffel eens rond op ontdekjouwkracht.com. Hier presenteert een verscheidenheid aan ondernemers zich met nog meer tips voor jou.

Wil jij weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen?
Stel je vraag op: pauline@vastenthousiast.nl of 0650871390
Facebook https://www.facebook.com/vastenthousiast/
Instagram https://www.instagram.com/vastenthousiast/
www.vastenthousiast.nl

#vasten #vastenthousiast #mindervaaketenmeergezondheid #ontdekjouwkracht.com

Deze cursus word je aangeboden door Pauline van www.vastenthousiast.nl