Week 8 – Hoe kom jij uit de verf?

We weten inmiddels hoe we het beste kunnen handelen om de corona zo min mogelijk te verspreiden.  Hoe we ons leven nu coronaproef moeten maken in onze samenleving nog een zoektocht. Iets wat we, als het ware ,op papier gaan onderzoeken.

Hoe kom jij uit de verf?

Vanuit een stromende beweging wordt een basis opgezet. We werken laag over laag.  Net zoals we leren leven met corona, gaan we in deze oefening mee deinen: met de beweging die er is. Daarna gaan we onstuimigheid toevoegen. Wat voor een effect zal dat gaan krijgen op de  schildering?. We veranderen onze horizon en onze mindset waarmee  we onszelf zichtbaar maken: in een portret of in een totaliteit waar onze omgeving en portret in elkaar samenvloeien. Of te wel, “hoe kom jij uit de verf?”.

Vul daarna de vragen in om meer te weten te komen over wat de tekening je te zeggen heeft.

Tekeningen die je maakt zijn heel persoonlijk en moment gebonden. Mocht je willen weten wat de tekentaal in jouw tekening zegt. Stuur dan een foto van de tekening naar rianke@inner-image.nl samen met antwoorden op de vragen die erbij horen. Bij ontvangst bekijk ik jouw tekening en kan ik aan de hand van specifieke vragen je meer inzicht verschaffen.

Vragen:

  • Hoe verliep het stromen voor jou?
  • Welke kleuren heb je gebruikt voor deze tekening?
  • Wat zeggen deze kleuren je in deze tekening?
  • Wat heeft het blazen in de verf toegevoegd aan jouw tekening?
  • Is het gelukt jezelf zicht baar te maken in de schildering?
  • Hoe ben je zicht baar geworden?

Deze gratis cursus wordt u aangeboden door Rianke de Regt van Inner-Image.nl